vissza

A HABSBURG KRIPTA TITKAI

09.17. szombat 17:00 Habsburg-kripta

A Kulturális Örökség Napjai alkalmából szeptember 17-18-án a Cselley-ház és a Mosonvármegyei Múzeum kiállításai is ingyenesen látogathatóak.  A Szent Gotthárd plébániatemplom kriptájában (Szent László tér 4.) szombaton 17 órakor kezdődően tárlatvezetést tart Géczi Tamás, közönségkapcsolati munkatárs.  A részvétel díjtalan! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

MÚZEUMI WORKSHOP

09.21. szerda 17:00 Cselley-ház

A kékfestés elméletébe és gyakorlatába nyerhet betekintést, aki részt vesz Múzeumi workshop programunkon, melyre ezúttal Körmöczy Zsuzsa néprajzos-muzeológus várja az alkotókedvű felnőtteket. A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni lehet a kormoczy.zsuzsa@hansagimuzeum.hu email-címen.

 

KÖZTÜNK ÉLŐ POÉTÁK

09. 22. csütörtök 17:00 Cselley-ház

A Csütörtöki Szalon versmondó kör irodalmi sorozata, melynek keretében olyan Mosonmagyaróvár és vonzáskörzetében élő költők, írók mutatkoznak be, akik eddig nem kerültek reflektorfénybe. Ezúttal Ásványi Gizellával beszélget Kurucz Róbert. A műveket felolvassák a Csütörtöki Szalon tagjai. 

 

MAGYAR NÉPMESE HETE

09.26-30. Cselley-ház

Idén is várjuk óvodás/kisiskolás csoportok jelentkezését a Magyar Népmese Napjához kapcsolódó múzeumpedagógiai programunkra , melynek során Zemplenszkyné Rujder Éva mesél a gyerekeknek. A játékkal, kézműveskedéssel  összekötött foglalkozás időtartama: 45-60 perc. A foglalkozás díja: 300Ft/fő. Jelentkezni lehet Géczi Tamás, közönségkapcsolati munkatársnál a g.tamas@hansagimuzeum.hu email-címen.

 

KÁPOLNA-TÚRA

10.06. csütörtök 16:00 Hősök kápolnája

A Múzeumok Őszi Fesztiválja idei első programján, egy kulturális séta keretében a Hansági Múzeum történésze, Martinschich Balázs vezeti az érdeklődőket kápolnáról kápolnára Mosonmagyaróvár belvárosában. A séta folyamán jobban megismerhetnek a résztvevők számos helyi építészeti emléket, miközben érdekes információkhoz juthatnak településünk múltjáról és jelenéről.  A programon való részvétel ingyenes! Indulás a Hősök kápolnájától ( Városkapu tér 10.).

 

ZUMBÁZZ A MÚZEUMBAN!

10.07. péntek 16:30 Mosonvármegyei Múzeum

Az egészségmegőrzés jegyében közös zumbára hívunk minden érdeklődőt a Mosonvármegyei Múzeumba. A táncos edzést Lőrincz Sára, zumbaoktató vezeti. A zumba a fiatalabb és idősebb korosztály számára is élvezetes mozgásforma, mely során a kalóriaégetés mellett a mosoly, és a pozitív hangulat is garantált. A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretén belül megvalósuló programon a részvétel ingyenes! Jelentkezni lehet a sarkozi.aniko@hansagimuzeum.hu email-címen.

 

140 ÉVES A HANSÁGI MÚZEUM

10.14. péntek 17:00 Mosonvármegyei Múzeum

A múzeum fennállásának 140. évfordulója alkalmából október 14-én 17 órakor időszaki kiállítás nyílik „140 éves a Hansági Múzeum” címmel a Mosonvármegyei Múzeumban ( Szent István k. u. 1.).Minden érdeklődőt szeretettel várunk!