vissza

Hideg kovászos uborka leves, füstölt lazaccal/ pisztránggal,
szőlőmagolajjal, csírával

A hideg kovászos uborkát apró kockára vágjuk, friss kaprot
megmossuk.

Turmixgépben krémes állagúra törjük:

    * kovászos uborkát
    * natúr joghurtot
    * frissen aprított kaprot
    * sót, borsot
    * pár csepp oliva olajat

Behűtve tálaljuk a levest, melynek tetejére vékony csíkokra vágott
füstölt pisztrángot/ lazacot szórunk, majd pár csepp
szőlőmagolajjal locsoljuk meg.

Tökéletes nyári frissítő leves, melyet behűtve érdemes
fogyasztani a nagy melegben.

Paradicsomos hajdina risotto, lassan sült dagadó tekerccsel és
édesköménnyel

A hajdinát folyó víz alatt átmossuk és forró, sós vízben puhára
főzzük, mintha tésztát főznénk.
Ha megfőtt, leszűrjük és hűtjük.

Egy lábosban kevés olajat hevítünk és ebben pároljuk meg az
apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és apró kockára vágott
édesköményt.
Felengedjük hámozott paradicsommal vagy paradicsom lével.
Alaposan kiforraljuk és ízesítjük friss rozmaringgal,
petrezselyemmel.
Hozzákeverjük a megfőtt hajdinát és óvatosan, folyamatosan
kevergetve kiforraljuk, hogy egy kásás, risotto állagot kapjunk.

A dagadót éles késsel vízszintesen félbevágjuk, hogy egy
nagyméretű, nyitott szeletet kapjunk.
Ha szükséges kissé megütögetjük.
A kiteratett szeleteket megkenjük darálthús, tojás, vöröshagyma,
zsálya, kolozsvári szalonna keverékével.
Ezután nagyon szorosan felcsavarjuk, és alufőliába burkolva alaposan
elszorítjuk, hogy feszes rudakat kapjunk.
Sütőben 110 C' -on 4-5 órán át sütjük, hogy teljesen átpuhuljon.

Tálaláskor a dagadó szeleteket a forró risottóra helyezzük.
Vékony csíkokra vágott aszalt paradicsommal és friss
zöldfűszerekkel díszítjük.

Lencse pástétom, piros szőlőmag őrleménnyel

Az áztatott, mosott lencsét, apróra vágott vöröshagymát,
fokhagymát, reszelt sárgarépát feltesszük főzni annyi vízben,
amennyi pont ellepi.
Kevés mustárral, sóval, borssal és szőlőmag őrleménnyel
ízesítjük.
Botmixer segítségével, esetleg turmixgépben krémes állagúra
törjük.
Alaposan lehűtjük, friss rozmaringgal, bazsalikommal szórhatjuk meg.
Teljes kiőrlésű kenyérrel, friss zöldséggel tálaljuk.

 

Jó étvágyat kívánok szeretettel!

Kocsis Bálint Mesterszakács Séf