vissza

Járási múzeum – programkínálat

 

A Hansági Múzeum a járási múzeum mintaprojektben számos területen kínálja fel támogatását az önkormányzatok számára. Ez magában foglalja előadások, játszóházak tartását, kiállítások szervezését, új állandó kiállítások létrehozásában való közreműködést, konferenciaszervezést, óvodás, iskolás és nyugdíjas programokat, amelyek helyszíne lehet mind a Hansági Múzeum, mind az adott település.

 


Múzeumi órák kínálata különböző korosztályok számára

Az együttműködési megállapodást kötő oktatási intézmények számára kedvezményes múzeumbérletet (25.000,- Ft/félév intézményenként) kínál a múzeum, mely tetszőleges számú látogatást tesz lehetővé. Múzeumpedagógiai foglalkozások igénylése esetén az iskolák tanulói csak a 150 Ft/fő anyagköltséget fizetik. A járás területén található óvodák csak anyagköltséget fizetnek.

 

Utazó múzeum

Az utazó múzeum foglalkozásának igénylése esetében az iskolába, tanítási óra, de akár informális alkalom (szakkör, napközi, projekt-nap) keretében érkezik a múzeumpedagógus. Múzeumi tárgyi anyagot, de szükség esetén laptopot, projektort is a vetítéshez, kész feladatlapokat, szakmai anyagokat visz magával. A fogadó iskolának csak a helyszínt kell biztosítania.


Az Utazó Múzeum kínálatát itt olvashatják.