vissza

A TIOP-1.2.2-11/1-2012-0018-as számú

„Múzeumpedagógiai és informatikai fejlesztés

a Hansági Múzeum főépületében” c. projekt bemutatása

 

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata 40.837.005 Ft-os Európai Uniós támogatást nyert a „Múzeumok és levéltárak iskolabarát fejlesztése és oktatási-képzési szerepének infrastrukturális erősítése” című pályázati konstrukcióban az Új Széchenyi Terv keretében, amely felhasználásával felújítják a Hansági Múzeum főépületét.

 

A projekt során megvalósuló épület átalakítás mind a múzeum, mind a város szempontjából kiemelten fontos.

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata a megnyert, vissza nem térítendő támogatású projekt beruházást 2013. július 1-jén kezdte meg, amely 2014. június 30-án zárul.

A fejlesztés elsődleges célja a Hansági Múzeum belső udvarának lefedése, valamint virtuális pontok elhelyezése a kiállítótérben. A cél egy olyan multifunkcionális múzeumi foglalkoztató tér kialakítása, amely elsősorban oktatótérként funkcionál, de hagyományos iskolai, múzeumpedagógiai foglalkozások befogadására is alkalmas lesz.

A projekt megvalósítás során informatikai eszközök, és egyéb berendezések kerülnek beszerzésre, amelyek a kiállítások interaktivitásának folyamatos fejlesztését szolgálják. A fejlesztés során nagy hangsúlyt fordítanak az akadálymentesítésre is.

A projekt elősegíti kulturális örökségünk elhelyezését a régiós és európai környezetben, valamint hozzájárul a múzeumpedagógiai és közművelődési tevékenység fejlesztéséhez Mosonmagyaróvár város és a történelmi Moson vármegye területén.

 

Sajtótájékoztató időpontja: 2014. február 21. 10.00 óra

Helyszín: Hansági Múzeum – Cselley-ház, 9200 Mosonmagyaróvár, Fő út 19.