vissza

Közösségi szolgálat teljesítése a Hansági Múzeumban

 

A nemzeti köznevelésről szóló törvény szerint a 2016. január 1. után érettségi vizsgára jelentkező tanulóknak, az érettségi bizonyítvány kiadásához ötven óra közösségi szolgálat teljesítése szükséges.

A Hansági Múzeum fogadó intézményként csatlakozott e programhoz. A nyári időszakban (július 1. és augusztus 31. között) fogadunk közösségi szolgálatos diákokat, elsősorban gyűjtemény-rendezési céllal, de a jelentkező fiatalok bepillantást nyerhetnek a múzeumpedagógia sokrétű feladataiba és a múzeum rendezvényeinek előkészítésébe is.

A munka intenzitásától függően max. 2-3 hét hosszú a szolgálat, ez alatt a diákok megismerhetik a múzeum gyűjteményeit, a múzeumi nyilvántartás alapjait, és a választott tudományterületen bővíthetik szakmai ismereteiket a muzeológusok segítségével. Az 50 órás közösségi szolgálatot nem kell a diákoknak egy intézményben letölteniük, kombinálhatják más közösségi tevékenységgel is.

A közösségi szolgálatra, a diákok a letölthető jelentkezési lap kitöltésével, annak intézményünkbe való eljuttatásával (hansagi@hansagimuzeum.hu, postacím: 9200 Mosonmagyaróvár, Fő u. 19.) jelentkezhetnek.

 

 

Jelentkezési lap letölthető innen.