vissza

Hangszerek játéka a Hansági Múzeumban

TÁMOP-3.2.8.B-12/1-2012-0034

 

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata 8.900.000 Ft-os, vissza nem térítendő uniós támogatást nyert a Hansági Múzeum számára a „Múzeumok Mindenkinek” Program – Múzeumok oktatási-képzési szerepének erősítése című pályázati kiíráson, az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat támogatásának intenzitása 100%-os volt. A pályázat megvalósítására 2012. szeptember 1. és 2013. október 31. között került sor a Hansági Múzeumban.

A pályázat célja a múzeumpedagógiai tevékenységek fejlesztése volt a múzeumok közoktatást és az egész életen át tartó tanulást támogató szolgáltatásainak körében, amely egyben tovább erősíti az iskolák és múzeumok közötti partnerséget is.

A programsorozatban a múzeumi családi napok során a látogatók megismerkedhettek népi kultúránk zenei világával, hangszereivel és elkészítésükkel, illetve a múzeumi gyűjtemény egyes darabjaival. A pályázat keretein belül tematikus foglalkozásokat tartottak számos iskolában illetve múzeumi órákat szerveztek, amelyek helyszínéül a Hansági Múzeum szolgált. A foglalkozásokat foglalkoztató füzetek tették érdekesebbé a diákok számára.